Home / Ambachtstaete / Vrienden van de Swinhovegroep

Vrienden van de Swinhovegroep

De Vriendenstichting van de Swinhovegroep bestaat al sinds 1987 en is opgericht om de bewoners en clienten van de locaties Swinhove, De Lindonk,De Lichtkring en de IJsvogel iets extra’s te kunnen bieden op het gebied van welzijn en ontspanning. We noemen dat de kers op de taart/het de clienten nog meer naar de zin maken naast de goede zorg die zij krijgen en de leuke activiteiten die al georganiseerd worden. De stichting kan dit doen door uit allerlei ontvangen donaties geldelijke bijdragen te verlenen.In deze en volgende edities van De Brug komt u meer te weten over de stichting en wat zij betekent voor de Swinhovegroep.

Hoe het begon. De stichting in haar huidige vorm bestaat sinds 1987, toen de verschillende locaties die nu samen de Swinhovegroep vormen verder gingen in een organisatie.

Het rooms-katholieke ziekenhuis in Dordrecht.

De middelen die de stichting tegenwoordig tot haar beschikking heeft zijn oorspronkelijk afkomstig uit de verkoop van het rooms-katholieke ziekenhuis in Dordrecht. Dit ziekenhuis was sinds 1929 gesitueers aan de Houttuinen in Dordrecht en werd gerund door nonnen uit het klooster aan de Grotekerksbuurt. Na de bouw van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Zwijndrecht werd het ziekenhuis gesloten. De opbrengsten van de verkoop kwamen ten goede aan een nieuwe gezamenlijke stichting van de verpleeghuizen in de regio Dordrecht. Na het opheffen van deze stichting werd het geld in kas evenredig verdeeld over de verschillende huizen. Op deze manier heeft ook de Swinhovegroep een deel ontvangen.

Top